Wat maakt Eigen Kracht uniek?

De beste ervaring om te ontwikkelen

Wij willen op onze zorgboerderij op kleine schaal begeleiding bieden aan kinderen. Wij kiezen voor kleinschaligheid omdat wij op deze wijze meer oog en aandacht kunnen hebben voor de kinderen. Dit klinkt als een perfect plaatje waar meer kleinschalige zorgboerderijen aan voldoen. Wat maakt ons dan echt uniek?

Kennis en kunde op academisch niveau

Door academisch geschoold te zijn als oprichtster van Eigen Kracht, kan de kleinschaligheid van de zorgboerderij gewaarborgd worden. Er zijn minder tot geen externe contacten nodig waarmee geschakeld moet worden. Veel kan aangeboden worden onder één dak door één persoon waardoor de lijntjes met ouders, scholen en andere betrokken organisaties kort en bondig gehouden kunnen worden. Ook kan er meer diepgang gezocht worden in de begeleiding van de kinderen door bovenstaande expertise. Er wordt gekeken naar de innerlijke behoeften en de onbewuste belemmeringen van ieder kind waar aan gewerkt kan worden. Op deze manier ontstaat er een uniek concept binnen de begeleiding die geleverd wordt aan de kinderen.

Locatie

De locatie van Eigen Kracht bevindt zich in een landelijke omgeving omgeven door weilanden, op loopafstand van het bos. De natuur wordt ingezet als waardevolle bron in de toolkit van Eigen Kracht. Door de natuur wordt het parasympatisch zenuwstelsel geactiveerd, waardoor ieder kind vanzelf tot rust 7 komt. Dit zorgt ervoor dat belangrijke herstelwerkzaamheden voor het immuunsysteem verricht kunnen worden

Waarom Eigen Kracht?

Wij willen op onze zorgboerderij op kleine schaal begeleiding bieden aan kinderen. Wij kiezen voor kleinschaligheid omdat wij op deze wijze meer oog en aandacht kunnen hebben voor de kinderen. Dit klinkt als een perfect plaatje waar meer kleinschalige zorgboerderijen aan voldoen. Wat maakt ons dan echt uniek?

Emotionele veiligheid

Emotionele veiligheid is noodzakelijk voor een optimale ontwikkeling van kinderen, zowel van persoonlijke als van sociale competenties. Door een positieve en ontspannen sfeer te creëren, structuur te bieden gedurende de dag, duidelijke regels te stellen en goed te luisteren wordt er emotionele veiligheid gecreëerd

positiviteit

Door positiviteit voel jij je blijer, opgewekter en geniet je meer van alles om je heen. Je ziet sneller oplossingen, het maakt je creatiever en het trekt andere aan.

Betrokkenheid

Wij leven mee, denken mee en voelen mee met het kind. Wij zetten de behoeften en belangen van de kinderen boven onze eigen behoeften, maar houden onze eigen grenzen wel in de gaten. Wij luisteren naar wat de kinderen te vertellen hebben en nemen daar de tijd voor.

Verder onderscheiden we ons door:

• Mogelijkheid om te werken in de (moes)tuin 

• Onderdeel uitmaken van het melkveebedrijf 

• Creatieve activiteiten en materialen 

• Educatieve activiteiten en materialen 

• Dieren als een hond, poes, kippen en koeien. Dieren kunnen de kwaliteit van leven gunstig beïnvloeden. De aanwezigheid van het dier in activiteiten kan de volgende effecten hebben: 

o Het positieve zelfbeeld van het kind groeit. 

o Het voorziet in de behoefte aan affectie en een dier is niet bedreigend en/of (ver)oordelend. 

o Het moedigt het nemen van verantwoordelijkheid aan en het dier motiveert bepaalde acties te doen. 

o Het leidt af van de eigen problemen/situatie. 

o De (vertrouwens)relatie tussen zorg-/hulpverlener en het kind verbetert. 

o Het zorgt voor gezelschap.

Adres

Heikampseweg 41
5254 XX De Mortel

Openingstijden

Ma-vrij: ~9:00-17:00~
Zat-Zon: Gesloten

Contactgegevens

T +31 630175254
E info@eigenkrachtzorg.nl